Kunstgras grastapijt op een balkon

Ik ben een tijdje geleden met mijn vrouw en kinderen naar een appartement in de binnenstad van het zuiden van het land gaan wonen. Na alles binnen ingericht te hebben ben ik sinds kort van start gegaan met de aanleg van een heus dakterras op ons balkon. Ik ben aan het denken om hier een kunstgras grastapijt aan te leggen. Ik had gehoord dat kunstgras een extreem flexibel product is. En indien je het correct plaats kun je het werkelijk overal plaatsen. In dit artikel ga ik dieper in hoe je het beste kunstgras kunt aanleggen op een balkon, vanuit mijn eigen ervaring.

De eerste stap waarover je na dient te denken is de ondergrond waarop je het kunstgras legt. Dankzij de flexibiliteit van kunstgras kun je het leggen op een betonnen, maar bijvoorbeeld ook op een houten ondergrond. Alleen dien je er wel voor te zorgen dat er genoeg ruimte is tussen de planken indien je van plan bent om kunstgras op een houten ondergrond te leggen. Zo niet dan bestaat de kans dat het hout gaat rotten.
daisy_recht
Ook dien je rekening te houden dat de ondergrond vlak is. Het wordt namelijk niet aangeraden dat kunstgras op een oneven ondergrond wordt gelegd, aangezien de kans bestaat dat lucht bulten zich onder het kunstgras vormen.